Očistite nerđajući čelik – Čišćenje aparata od nerđajućeg čelika - Ježčisto
16866
post-template-default,single,single-post,postid-16866,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Očistite nerđajući čelik – Čišćenje aparata od nerđajućeg čelika

Aparati od plemenitog čelika su  neverovatno popularni i sa dobrim razlogom. Oni su elegantni,pojednostavljeni i svakoj kuhinji pružaju savremeni izgled. Nažalost, čišćenje aparata od nerđajućeg čelika takođe može biti prilično teško. Pored toga što je platno za razne mrlje, oznake vode i otiske prstiju ističu se kao da su to zvezdane atrakcije vaše kuhinje.

Da li čistite uređaje od nerđajućeg čelika na pravi način? Pogledajte sledeća uputstva i upotrebite ih da vaša kuhinja izlgeda blistavo.

 

Za početak proverite uputstva proizvođača!

 

Postoji širok spektar komercijalnih proizvoda koji se mogu koristiti za uklanjanje otisaka prstiju i oznaka vode od proizvoda od nerđajućeg celika. Međutim, uputstva proizvođača mogu biti vrlo specifična o tome koja sredstva za čišćenje treba da koristite na uređajima od nerđajućeg čelika. Neki brendovi čak preporučuju izbegavanje određenih uređaja za čišćenje u blizini kuhinjskih elemenata, jer dimovi mogu oštetiti završnu obradu od nerđajućeg čelika. Idite lažno I rizikujte poništavanje garancije. Pošto su mnogi veći kuhinjski aparati prilično skupi, verovatno ne želite to da uradite, zato vam je potrebno malo vremena da pročitate uputstva za negu pre nego što očistite frižider ili pećnicu.

 

Nemojte koristiti abrazivne proizvode!

 

Zbog toga sto su napravljeni od metala, mnogi ljudi imaju utisak da mogu koristiti bilo šta za čišćenje aparata od nerđajućeg čelika. Međutim, to jednostavno nije slučaj s obzirom na to da je materijal lak za grebanje. Zbog toga želite izbeći abrazivna sredstva za čišćenje ili alate, kao što su čelična vuna, ploče za pranje, izbeljivač, prašak za čišćenje, amonijak i sl. Takođe možete da razmislite o korišćenju destilovane vode prilikom čišćenja aparata od nerđajućeg čelika ako imate tvrdu vodu u vašem području (kao sto je, recimo, u našoj zemlji). Možda neće oštetiti vaš čelik, ali može ostaviti gadne pruge i mrlje.

 

Čišćenje aparata od nerđajućeg čelika sirćetom i maslinovim uljem

 

Trebaće vam belo sirće u bočici za prskanje, mikrofiber krpa, maslinovo ulje.

  1. Pogledajte nerđajući čelik čvrsto da biste utvrdili na koji način radi “zrno”. Želite da očistite u tom pravcu;

  2. Kućni aparat naprskati sirćetom iz bočice;

  3. Koristite krpu od mikrovlakana da biste obrisali sirće, praćenjem smera zrna;

  4. Potapati čistu tkaninu od mikrovlakana u maslinovom ulju;

  5. Obnovite sjaj tako što ćete masno ulje masirati u aparatu. Opet radite u pravcu zrna.

 

Čišćenje aparata sapunom i uljem za bebe 

 

Trebaće vam blaga tečnost za pranje sudova, topla voda, bebi ulje, mikrofiber krpa.

  1. U svojoj čistoj sudoperi ili kanti, pomešajte blagu tečnost sa toplom vodom;

  2. Potapšite mikrofibernom krpom da bi ste obrisali mrlje i uklonili otiske prstiju. Uverite se da radite u pravcu “zrna”;

  3. Kada se aparat osuši , potopite novu krpu u bebi ulje;

  4. Vratite sjaj svog uredjaja tako što ćete ulje urezati u metal, prateći pravac “zrna”.

No Comments

Post A Comment