Fantastični trikovi profesionalnih čistača za temeljno i brzo čišćenje vaših domova - Ježčisto
16964
post-template-default,single,single-post,postid-16964,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Fantastični trikovi profesionalnih čistača za temeljno i brzo čišćenje vaših domova

 

Profesionalni čistači imaju fantastične trikove kako obaviti posao brzo i kvalitetno. Pitali smo tri stručnjaka da nas nauče kako uspešno počistiti svaku sobu u domu i evo šta savetuju:

 

Prilikom poslednjeg službenog puta, zatekli smo se u hotelskoj sobi, kada je čistačica ušla i sve površine poprskala nekim sredstvom… i otišla. Kada smo pomislili da je zaboravila obrisati nanešeno sredstvo, ona se vratila i za manje od dva minuta suvom krpom prošla sve površine, a cela je soba zablistala.

 

 

Najbolji način da očistite svoj dom

 

Izbegavajte čistiti jednu po jednu prostoriju (to se zove “čišćenje zona”). Ovaj je način prespor iz jednog jednostavnog razloga – previše je različitih zadataka u jednoj prostoriji. To nam oduzima fokus, a prebacivanje s jedne vrste zadatka na drugu vrstu zadatka nam oduzima vreme. Šta je bolje, za nekoliko sati očistiti samo jednu „Zonu“ ili čitavu kuću?! Ova poslednja opcija zvuči puno bolje, zar ne? Ako čišćenje podelite na jednaku vrstu zadataka, imajući na umu ceo dom, bićete brži jer je jednostavnije fokusirati se na jedan zadatak i odraditi ga, nego skakati s jednog na drugi zadatak.

Donosimo vam 5 koraka kako možete raspodeliti čišćenje svog doma. Na vama je samo da unutar svakog od zadataka odredite s koje ćete strane krenuti u čišćenje prostorije, levo ili desno, gore ili dole.

 

 

  1. Obrišite prašinu

Uzmite nekoliko krpa za čišćenje s mikrovlaknima i obrišite prašinu s vrha nameštaja, polica, televizora i ramova sa slikama.

 

  1. Sredite sav nameštaje s tkaninom

Prođite po kući i promenite posteljinu i stolnjake u svim prostorijama u kojima je to potrebno te namestite prekrivače i jastuke u dnevnom boravku.

 

  1. Očistite sve površine

Sredstvom za čišćenje prebrišite sve površine.

 

  1. Očistite kupatilo i kuhinju

Prvo prođite celim stanom i nanesite sredstvo za čišćenje na sve elemente u kuhinji i kupatilu (sudoperu, zamrzivač, wc šolja, tuš kabina, kada). Kada ste naneli sve, uzmite krpu i krenite brisati.

 

  1. Usisajte sve podove

Nakon što ste rešili sve površine, vreme je da usisate sve podove u kući. Ovaj korak je na kraju zbog toga što vam je tokom čišćenja površina deo prljavštine mogao završiti i na podovima.

No Comments

Post A Comment